14. helmikuuta 2018

Pian 290vrk kasassa


Miran tiineys alkaa olla pikku hiljaa ns. 'loppu suoralla'. Allekirjoittaneen viime vuoden vastustusten vuoksi sitten 'kämmäsin' tämänkin ja meille tulee aikainen varsa. (Kuvissa vuorokausiavrapia 280)

Koirien kasvatuksen suhteen oli epäonnea koko viime vuosi, joka tuntuu jatkuvan tosin edelleenkin. Niistä harmistuneena totesin orin omistajalle että 'Kokeillaan vaan, ei se ekasta tiinehdy kuitenkaan.' Vaan olisi pitänyt sekin ajatella loppuun asti minun tuurille. Tottakai se nasahti ekasta ja nyt sitten tulee varsa hanki keleille. Minun tuurilla vielä varmaan kovat pakkasetkin saadaan maaliskuun lopulle. Vaan millään näistä ei loppujen lopuksi ole väliä, kunhan vaan kaikki menee loppuun asti hyvin.



Miran oripojat tuli molemmat vuorokaudelle 323. Jos tämä kolmas tulee samoille on se maaliskuun 20.päivän jälkeen jo. Ei haittaisi vaikka venyisi huhtikuulle. Mira alkaa kuitenkin nyt viettämään yöt sisällä ja päivät omassa tarhassaan. Aletaan valmistautumaan tulevaan.




Pessimisti ei pety - ja odotan meille edelleen kolmatta mustaa oria. Mitäpä juuri sinä veikkaat? Orin omistaja on punahallakon tamma varsan kannalla. Pitäiskö laittaa jonkinmoinen arvonta pystyyn. Kuka arvaa varsan värin ja sukupuolen? Taidanpa ruveta palkintoa kehittelemään. Isä on siis hiirakko Bluemull Maybe.



Jaksoi muoriska vielä ilosesti kentälläkin jalkojaan nostella.

6 kommenttia:

  1. Voi mikä pallomaha! Toivotaan aikaista kevättä, vaikka nythän juuri oli uutisissa, että maaliskuu saattaa olla tavallista kylmempi. Toivotaan silti parasta! Ja sitä hallakkoa tammavarsaa. Onko varsan isä siis hallakko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Viimeinen lause oli jäänyt puhelimella välille, eli siis isä ori on hiirakko väriltään :)
      Toivotaan, onneksi tallin saa nopeaan lämpimäksi ja varsulin ekoille ulkoiluille löytyy kuitenkin loimia kelien mukaan. :)

      Poista
  2. Ihana pallomaha! Mä veikkaan punahiirakkoa oria, syntymäajaksi 1.4, mutta eipä nuo mun arvaukset hirveän usein ole menneet oikein ;D

    Mielenkiinnosta, onko Miran kenenkään varsan kohdalla ollut vaikeutta tulla tiineeksi, vai onko ollut aina kerrasta tiineenä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännällä ootellaan siis!
      Ensimmäisellä kerralla se teki pitkittyneen kiiman johon ei tiinehtynyt mutta seuraavaan kiimaan tiinehtyi. Toisen kohalla se tiinehty ekasta muistaakseni (Piti tarkistaa Hippoksesta, eli joo).
      Viime vuonna se astutettiin, oli lyhyempi kiima kuin aiempina vuosina, ekassa ultrassa oli tiine toisessa tyhjä. En kuitenkaan astuttanut uudelleen vaan annoin mamman pitää sitten välivuoden =) Siksi ajattelin että tuskin tiinehtyy ekasta, mutta noh, joskus voisi miettiä toisen tai kolmannenkin kerran mitä suustaan päästää hih! =)

      Poista
  3. Mie heitän villin veikan että sieltä tullee Miran värinen tamma ;)

    VastaaPoista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...